Generator aansluiten op het NET

Bij langdurige stroomonderbreking van het NET, kan het wenselijk zijn een generator aan te sluiten op de eigen NET aansluiting. Zaak is wel dat dit veilig tot stand word gebracht.

Hoe een generator veilig aansluiten op het NET

Voor het aansluiten van een generator op het NET zijn er eigenlijk twee mogelijkheden, via een handmatige omschakelaar of via een automatische omschakelautomaat.

Zowel een handmatige als automatische omschakelautomaat hebben als functie de eigen NET aansluiting compleet te scheiden van de generator aansluiting. Voor een 1 fase aansluiting gebeurt dit met een 2-polige omschakelaar, voor een 3 fase aansluiting doormiddel van een 4-polige omschakelaar Gebeurt dit niet dan bestaat de kans dat er kortsluiting ontstaat tussen de twee voedingen NET en generator.

Hoe een generator veilig aansluiten op het NET

Via de omschakelsystemen die wij leveren bent u in staat uw generator veilig en eenvoudig aan te sluiten op uw NET aansluiting. Via onderstaande link kunt u een prijs opvragen voor een omschakelsysteem welke het beste bij u past. Vergeet niet te vermelden om wat voor generator en NET aansluiting het gaat, zodat wij u snel een passende offerte toe kunnen sturen.Klik hier om een offerte te ontvangen voor een transfer switch.
Het veilig aansluiten van een generator op de eigen NET aansluiting dient te gebeuren door een elektrotechnisch geschoold persoon. De informatie op deze website dient enkel ter informatie en er kunnen derhalve ook geen rechten aan worden ontleend.