Aggregaat aansluiten op meterkast

De mogelijkheid om een generator aan te sluiten op de meterkast is niet standaard voorzien. Met een transfer switch (omschakelautomaat) is dit op een veilige manier mogelijk.

aggregaat aansluiten op meterkast

Ook de werking van de zekeringautomaten en aardlekschakelaars blijft als normaal.

Er is een transfer switch (omschakelautomaat) beschikbaar voor het aansluiten van een aggregaat op de meterkast in 1 en 3 fase uitvoering.

Prioriteit aggregaat- of net aansluiting

Bij een automatische transfer switch (omchakelautomaat) is het ook mogelijk te kiezen welke aansluiting prioriteit heeft. BV als de net aansluiting aanwezig is zal deze altijd zijn verbonden met de meterkast, ongeacht of de generator draait. (net aansluiting heeft prioriteit)

Is de situatie zo dat het aggregaat draait en de net aansluiting gaat weer stroom leveren, dan zal de transfer switch (omschakelautomaat) het aggregaat afschakelen en de net voeding weer verbinden met de meterkast. (net aansluiting heeft prioriteit)

Handmatig of automatisch omschakelsysteem voor generator op meterkast

Afhankelijk van het budget kunt u kiezen voor een handmatige- of automatische transfer switch. Een handmatig systeem is beduidend goedkoper echter als er niemand aanwezig is zal het systeem zonder stroom kunnen komen.

Bij een automatisch transfer systeem bestaat nog de mogelijkheid om ook het aggregaat automatisch te starten. Voor meer informatie ga naar aggregaat automatisch starten

Veilig een generator aansluiten op de meterkast

De door ons geleverde transfer switch (omschakelautomaat) voor het aansluiten van een generator op de meterkast zijn voorzien van mechanische-, elektrische beveiliging en tijdvertraging.

Wanneer de normale netvoeding weer is aangesloten (stroom levert) zal de transfer switch (omschakelautomaat) automatisch en veilig het aggregaat afschakelen en de netvoeding koppelen aan de gebruikers.

De aansluiting van een transfer switch en aggregaat in de meterkast

Het omschakel systeem en de generator worden in dit geval na de hoofdzekering en verbruiksmeter, maar voor de huiszekeringen (zekeringautomaat en aardlekschakelaar) geplaatst. Op deze manier wordt de gebruikszekerheid van de installatie gegarandeerd.

Opties voor het aansluiten van een generator op de meterkast

  • Automatisch starten van aggregaat
  • SMS melding van stroomuitval via GSM
  • UPS systeem van 900VA tot 72KVA


Klik hier om een offerte te ontvangen voor een transfer switch.
Het veilig aansluiten van een generator op de eigen meterkast dient te gebeuren door elektrotechnisch geschoold persoon. De informatie op deze website dient enkel ter informatie en er kunnen derhalve ook geen rechten aan worden ontleend.